De omgeving

Cadzand-Bad is gunstig gelegen op de grens van Zeeland en Vlaanderen. Vanuit Cadzand-Bad is het mogelijk diverse dagtochtjes te maken met de fiets of met de auto. Vanuit het park is het slechts een korte wandeling (350 meter) tot aan het strand. Te voet of met de fiets zijn tal van strandpaviljoens te bereiken zoals de Piraat, Zeemeeuw, Mojo Beach, Strand Ruig, Dok 14, Puur en Breskens aan Zee.

Knokke staat bekend om de vele winkels en goede restaurants, waar het tevens heerlijk flaneren is over de mooie, brede boulevard. Rondom Knokke liggen meer dan 20 restaurants met 1 of meer Michelin sterren. Bij laag water is Knokke makkelijk te bereiken met een strandwandeling.

Het natuurreservaat 't Zwin is een prachtig uitgestrekt natuurgebied om te wandelen of te fietsen.

Sluis

Sluis is een pittoresque vestingstadje met leuke winkeltjes en restaurantjes. Winkels, restaurants en café’s zijn in Sluis zeven dagen per week geopend. Fun en shoppen gaan hier hand in hand. Ontspannen genieten in een historisch kader.

Een bezoek aan het bourgondische Brugge met zijn Belfort, mooie trapgevelhuizen en reien is zeker de moeite waard. Brugge staat bekend om zijn kant, chocolade en bierbrouwerij 'De Halve Maan' (Brugse Zot en Straffe Hendrik).

De stad Gent heeft naast de bekende Gentse feesten uiteraard Gravensteen en de St. Baafskathedraal te bieden.

Verder zijn uitstapjes mogelijk naar o.a. Breskens (oversteek met het fiets/voetveer naar Vlissingen/Middelburg), Damme, Sint Anna ter Muiden en IJzendijke.